Menu
Vandaag zijn onze winkels gesloten. Bekijk hier onze openingsuren

Buissonnière: het unieke verhaal van een Belgische familie met een passie voor mode

Buissonnière is een Belgisch kledingmerk dat zijn bedrijvigheid toespitst op fundamentele waarden zoals gezin, authenticiteit en levensvreugde.
Buissonnière is ook een exclusief merk: het bedrijf ontwikkelt en ontwerpt zelf zijn collecties die uitsluitend in eigen winkels en via zijn website worden verkocht.
Vanaf dag één was de filosofie van Buissonnière een verfijnd en kwaliteitsvol assortiment van bij elkaar passende kledingstukken aanbieden, waarbij natuurlijke materialen de toon voeren.
De collecties spelen in op de behoeften van gezinnen van vandaag, passen in hun budget en zijn geknipt voor alle gelegenheden.

 

1983: Hoe het allemaal begon

30 jaar geleden zijn Myriam en Christian de gelukkige ouders van de kleine Laurence. Myriam die altijd al had gedroomd van een dochter, vindt in de winkels voor haar baby geen degelijke babykledij die ze mooi vindt én die ook nog betaalbaar is. Ze besluit om ze dan maar zelf te maken.

 

1985: Buissonnière ziet het levenslicht

Myriam oogst in haar omgeving meteen veel bijval met de kleedij die ze maakt. In 1985 zetten zij en haar man alles op het spel en besluiten samen om een eerste kindercollectie te ontwerpen die de naam “Buissonnière” krijgt. Het familiebedrijf gaat van start !

 

1989: De eerste winkel gaat open

Na enkele privéverkopen bij vrienden ontwikkelen Myriam en Christian het merk al snel. Aanvankelijk doet de speelkamer van de kinderen dienst als winkel. In 1989 opent het eerste echte verkooppunt zijn deuren in Waver.

 

1990-2009: De collecties breiden uit

Met de jaren breidt het gezin uit en krijgt Laurence er drie zusjes bij. De kleren van Buissonnière houden gelijke tred: eerst baby- en kinderkleding, vervolgens een tienerlijn en tot slot een lijn voor volwassenen.

 

2010: De e-commercesite gaat online

Buissonnière volgt de trends en past zich aan de nieuwe technologieën aan. In 2010 opent het merk zijn onlinewinkel. Deze kent een almaar groter succes en nu kunnen ook gezinnen in tal van Europese landen de kleren van Buissonnière kopen.

 

2014: Buissonnière wordt officieel hofleverancier

Het merk staat van meet af aan bekend voor zijn verfijnde kleding en geniet het vertrouwen van de koninklijke familie van België. De titel van officieel hofleverancier werd in 2014 door Koning Filip toegekend.

 

2015: Buissonnière viert zijn 30e verjaardag

Terwijl in de prêt-à-portersector de multinationale ketens de markt domineren, blijft Buissonnière een gevestigde waarde, een onderneming waar knowhow, creativiteit en kwaliteit nog steeds hoog in het vaandel staan. Het is en blijft een klein Belgisch familiebedrijf: de tweede generatie is nu ook aan de slag en stopt al haar energie in de ontwikkeling van een eigentijds merk.

Buissonnière is niet alleen het verhaal van een familie, het is vóór alles het verhaal van jonge mensen met een passie, die er alles voor overhadden om hun droom te verwezenlijken: een nieuw kledingmerk creëren met voor elke generatie wat wils en in perfecte harmonie met de mode van nu.